top of page
L_VanCruchten_rgb.png
Over Astrid

Mijn naam is Astrid van Cruchten. In 1988 ben ik afgestudeerd als diëtist aan de HBO Wachtendonk te Heerlen. In 2006 heb ik mijn eigen diëtistenpraktijk opgestart. De eerste jaren onder stichting Vivob (een samenwerkingsverband met meerdere collega-diëtisten), tegenwoordig als Diëtistenpraktijk Van Cruchten in Herkenbosch.

Astrid van Cruchten zw.jpg
Quote Astrid van Cruchten.jpg
Verzorgen en genieten...

Het doel van mijn begeleiding is een gezonde en evenwichtige basisvoeding met een blijvend resultaat. Voeding is ontzettend belangrijk voor de verzorging van ons lichaam: het is de brandstof. Mijn visie is gericht op bewustwording en het ervaren dat aangepaste voeding evengoed in te passen is in de levensstijl en smakelijk kan zijn.

Specialisaties

Cognitief gedrag

De ervaring heeft me geleerd dat de oorzaak van een verstoord voedingspatroon vaak dieper ligt. Door nieuwe inzichten, eigen ontwikkelingen, scholing en interesses ben ik me de afgelopen jaren gaan verdiepen in cognitieve gedragstherapie. Het is van belang om de oorzaak van aangeleerd gedrag op te sporen en een cliënt in te laten zien dat een oplossing ligt in een gedragsverandering op het gebied van voeding.

 

Koolhydraat-aangepaste voeding

Een mooie ontwikkeling in de begeleiding van mensen met diabetes mellitus, suikerziekte, is de koolhydraat-aangepaste voeding. Deze voeding vraagt om een goede uitbalancering van koolhydraten, eiwitten en vetten. Sinds 2017, het jaar waarin ik mij hierin heb geschoold, zet ik deze methode volop in. Het is mooi om te zien dat deze aanpak kan leiden tot zoveel gezondheidswinst en zelfs tot de afbouw van medicatie. Deze aanpak is zeer actueel, breed inzetbaar en derhalve niet alleen geschikt voor mensen met diabetes mellitus. Ook als iemand, zonder medische reden, graag iets aan het gewicht wil veranderen, is dit een goede optie.

 

Eetstoornissen

Zoals benoemd is voeding gedrag. Gedrag is psyche. Als gevolg van gedrag ontstaat er vaak een haat liefde verhouding, een worsteling met voeding. Door diverse scholingen gericht op eetstoornissen begrijp ik deze worsteling beter en kan ik mensen op een passende manier begeleiden vanuit mijn vakgebied.

 

Heeft u nog andere vragen over voeding? Neem gerust contact op.

Contact
Mix groen_lr.jpg
Specialisaties
bottom of page